Bohemians 1905 pod vedením Pivarníka blízko k záchrane

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 17:17 • 2 min
Bohemians 1905 pod vedením Pivarníka blízko k záchrane

PRAHA - Český futbalový klub Bohemians 1905 v nedeľňajšom stretnutí 27. kola doma remizoval s Mladou Boleslavou 1:1 a v tabuľke miestnej najvyššej dlhodobej súťaže má aktuálne na konte 31 bodov.

slovakia

left justify in out

Pražskému tímu, ktorý trénersky vedie Slovák Roman Pivarník, by už nemala ujsť záchrana, na zostupové priečky má tri kolá pred koncom ročníka deväťbodový náskok.

 

Na hráčov Bohemians však nečaká jednoduchý finiš: najskôr sa predstavia v Brne, potom na vlastnom ihrisku privítajú favorita na zisk celkového prvenstva Viktoriu Plzeň a sezónu 2014/2015 zavŕšia na pôde obhajcu majstrovského primátu a druhého mužstva poradia Sparty Praha. 

 

"Teoretická šanca pre družstvá nachádzajúce sa na zostupových miestach ešte existuje, ale príliš reálna nie je," predpovedal pre iDnes.cz 48-ročný slovenský kouč Pivarník. "Kvôli novinárom musí človek neustále prepočítavať koľko bodov stačí na udržanie. Ideme od zápasu k zápasu. Naším cieľom bolo do 29. kola získať 30 bodov a máme ich viac. Dúfam, že ešte nejaký pridáme. V kabíne sa nikdy nehovorilo o záchrane a futbalisti sú už naštvaní, keď sa spomenie prepočítavanie. No patrí to k tomu," pokračoval na iDnes.cz bývalý kormidelník Tatrana Prešov, Jihlavy či Olomouca. 

 

V drese "klokanov" sa strelecky darí Pivarníkovmu krajanovi Matúšovi Mikušovi. Dvadsaťtriročný útočník proti Mladej Boleslavi dosiahol štvrtý jarný gól a celkovo má v tejto sezóne Synot ligy na konte sedem presných zásahov. 

 

"Pracujeme na jeho nábehoch. Zakončenie má fantastické, ale trochu zaostáva pri načasovaní nábehov. Jeho zlepšenie je však výrazné," uviedol na adresu svojho zverenca Roman Pivarník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies