Bohatí bohatnú: Majetok najbohatších Číňanov vzrástol o 150 miliárd!

NETKY.SK • 16 Október 2013, 14:12 • 2 min
Bohatí bohatnú: Majetok najbohatších Číňanov vzrástol o 150 miliárd!

ŠANGHAJ - Majetok 400 najbohatších Číňanov sa napriek spomaleniu druhej najväčšej svetovej ekonomiky tento rok zväčšil o celkovo 150 miliárd USD. Informoval o tom v stredu časopis Forbes.

slovakia

left justify in out

Každý jednotlivec v skupine najbohatších ľudí v krajine tak svoj majetok zhodnotil v priemere o takmer 400 mil. USD. Čistá hodnota majetku sto najbohatších Číňanov vzrástla medziročne o 44 percent na 316 mld. USD a počet dolárových miliardárov v krajine dosiahol rekordných 168, informoval ďalej Forbes. 

Zdá sa, že rýchly rast bohatstva nekorešponduje so spomaľovaním ekonomiky, komentoval správu Russell Flannery, šéf kancelárie Forbes v Šanghaji. Na čele rebríčka sa umiestnil majiteľ realitnej skupiny Wanda Group Wang Jianlin. Jeho majetok sa zväčšil na 14,1 mld. USD z vlaňajších 8 mld. USD vďaka rastúcim cenám nehnuteľností a kúpe amerického prevádzkovateľa kín AMC Entertainment. 

Čínska ekonomika vlani posilnila o 7,7 percenta. Revidovaný údaj, ktorý zverejnil štatistický úrad krajiny minulý mesiac, bol najhorší od roku 1999, kedy sa druhá najväčšia svetová ekonomika zväčšila o 7,6 percenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies