Boha v socialistickom Otčenáši nahradil Chávez

NETKY.SK • 6 September 2014, 16:46 • 2 min
Boha v socialistickom Otčenáši nahradil Chávez

CARACAS - Venezuelskí socialisti vyvolali tento týždeň vlnu nevôle zo strany miestnej katolíckej cirkvi.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je "upravená" tradičná kresťanská modlitba Otčenáš, v ktorej namiesto Boha vystupuje zosnulý prezident Hugo Chávez. Podľa rímskokatolíckej cirkvi je však modlitba "nedotknuteľná" a nikto nemôže svojvoľne meniť jej text. Chávezov nástupca Nicolás Maduro však nápad obhajuje a kritikov označil za "nových inkvizítorov".

 

Incident sa stal v pondelok, keď novú verziu modlitby na sneme venezuelských socialistov predniesla jedna z delegátok María Estrella Uribeová. "Chávez náš, ktorý si na nebesiach," prihovorila sa prítomným kolegom. "Neuveď nás do pokušenia kapitalizmu," pokračovala. 

 

Chávez zomrel v roku 2013 vo veku 58 rokov po dvojročnom ťažkom boji s rakovinou. V minulosti pritom Ježiša Krista označil za "prvého socialistu". Jeho nástupca Maduro zase pred rokom vyhlásil, že nového pápeža Františka poradil Bohu samotný vtedy už zosnulý Chávez.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies