Boh robí z neplodnej plodnú

NETKY.SK • 26 Júl 2021, 15:00 • 2 min
Boh robí z neplodnej plodnú

Jej príbeh je povzbudením pre každého, kto či už v minulosti alebo aj v prítomnosti zápasil s dojmom menejcennosti. Je určený tomu, kto bol niekedy vysmievaný a komu sa zdalo, že zvyšok sveta má všetko, po čom túžil, pričom jemu sa nedostalo ničoho.

slovakia

left justify in out

Bola raz žena, ktorej meno nemalo v sebe nič nezvyčajné. Volala sa Anna a na prvý pohľad pôsobila tak, že nemá dôvod trápiť sa ani väčším a ani menším problémom. Vydala sa, a hoci jej muž mal ešte jednu ženu, ako bývalo v tom čase obyčajom, ju ľúbil oveľa viac a nehanbil sa city voči nej prejavovať. Niečo jej i napriek tomu chýbalo, a to tak veľmi, že jej tvár ustavične prezrádzala hlboký smútok.

 

Neplodná
Anna neporodila ani jedno dieťa, a trvalo to tak dlho, že bolo celkom zrejmé, čím trpí. Bola jednoducho neplodná. Povzniesť sa nad to nedokázala, aj keď ju manžel utešoval a zaobchádzal s ňou pekne. Navyše druhá žena, teda jej sokyňa, sa stala už niekoľkonásobnou matkou a svoju prednosť neváhala Anne predkladať v posmeškoch a urážkach.

 

img

 

Prečítajte si: Dejiny vyvoleného ľudu: Muž, ktorého listy z väzenia zmenili tisíce životov

 

Modlitba
Anna sa sužovala čoraz viac, a tak sa vybrala skúsiť pomoc v chráme. V modlitbe vyliala svoje srdce Bohu a hovorila s ním tak zvláštne a v takom silnom emočnom rozpoložení, až si ju všimol dokonca aj tamojší kňaz. Najskôr mu jej správanie pripadalo veľmi čudné a obvinil ju z opilectva. Keď mu ale Anna v úprimnosti vylíčila svoju situáciu a on sa presvedčil, že neklame, zaželal jej, aby sa jej túžba splnila. Anna sa nemodlila len tak hocijako. Že to myslí vážne potvrdila aj sľubom, ktorý Bohu zložila. Vraj ak sa nad ňou zľutuje a vypočuje ju, ona mu chlapca daruje a v správnom veku ho pošle na službu do chrámu.

 

img

 

Syn
Po čase sa naozaj dočkala a narodil sa jej syn. Dala mu meno Samuel a jej radosť z neho bola veľká. Vychovávala ho, kým mohla, a len čo sa skončilo obdobie kojenia, nemeškala a dala Bohu to, k čomu sa zaviazala. Chlapec sa vyučoval a bol Bohom povolaný za slávneho proroka, ktorý bdel nad celým Izraelom.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Dejiny vyvoleného ľudu: Mesiáš, ktorý zmenil celý svet

 

Boh to urobí
Boh sa nezastane len neplodnej, on pozorne pohliada na slabých a utláčaných. Robí to s obľubou, pretože jeho prednosťou je láska. Keby sa aj celý svet obrátil chrbtom, dá sa spoľahnúť, že Boh sa rovnako nikdy nezachová. Keď potrápi sklamanie, zrada a osamelosť, Boh je blízko a sľubuje, že od neho nijaké ublíženie nikdy nevzíde. Skrátka a dobre, On slabosť premieňa na silu a kto sa predtým vysmieval, bude neskôr zahanbený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies