Boh radí, ako treba reagovať na všadeprítomné zlo

NETKY.SK • 29 September 2020, 12:21 • 2 min
Boh radí, ako treba reagovať na všadeprítomné zlo

Nedá sa nevšímať si neustále sa zhoršujúcu situáciu vo svete. Tá, prirodzene, nezahŕňa len nečakane vzniknutú pandémiu, obsahuje ďaleko viac.

slovakia

left justify in out

To aj ono
Je to chudoba, alarmujúca a neopísateľne krutá. Berie život, pripravuje deti o šťastie, ktoré by v rannom období malo byť neodmysliteľné a hádže do takého stavu beznádeje, až sa zdá, že liek na jej utíšenie nie je.


Je to smrť, ktorá zaútočí zo sekundy na sekundu. Človek bol zdravý, mal plán do budúcnosti, dohadoval si stretnutia a každé ráno sa budil s úsmevom alebo aspoň s chuťou zistiť, čo nasledujúcich 24 hodín prinesie. A odrazu je to preč, oznámi sa krutá diagnóza, čas sa kráti a aj obyčajné posedenie v kaviarni je znemožnené pre nedobrý fyzický stav.

 

img


Je to nenávisť, ktorá je horšia ako jed. Pre ňu je niekto ochotný vraždiť, ukončiť niečiu púť a zničiť ľudí na trosky. Je to nespravodlivosť, ktorá zabíja vieru. Ten, čo robí zle, sa má dobre a ten, čo sa snaží o čo najväčšie dobro, stretáva odmietnutie a neférovosť. Korupcia, závislosti, to aj ono. Je to zlo.

 

Rada
Reakcia, ktorá vyplýva z ľudskej podstaty, je jednoduchá a jasná. Na zlo sa odpovedá zlom, hnev sa odplatí ešte väčším hnevom, zatrpknutosťou a horkosťou. Než sa človek nazdá, je iba schránkou chodiacou po zemi, bezcieľnou bytosťou bez sna a so spálenou túžbou niečo zlepšiť.

 

Prečítajte si viac: Neuveriteľná reakcia po tom, ako mu do domu hodili bombu!


Boh, naopak, nikdy nepremýšľa ako jeho stvorenie. On radí niečo, čo je absolútne nelogické, vzpierajúce sa povahe a realite. Napriek tomu do toho pozýva a ochotne ponúka spoluúčasť a spoluprácu. A to je jediná záchrana, pretože, úprimne napísané, bez zásahu Boha, by to bol výstrel do tmy.


Biblia hovorí, že...
V Biblii sa nachádza verš, ktorý priamo súvisí s problematikou zla. „Premáhajte zlo dobrom." Znie to poeticky a nadnesene. Ako sa to však prenesie do praxe? Snáď bude pre čitateľa užitočné spomenúť niekoľko tipov.

 

img


Pozeraj správy
Niekto odmieta sledovať aktuálne dianie, pretože je to priveľmi deprimujúce. Boh ale nevraví, aby sa človek vyhýbal pravde. Víťazstvo totiž nie je zámerne si zatvoriť oči a zapchať uši, to je naopak, prehra.

 

Vyhrá ten, čo vidí, a i napriek tomu verí. Je dobré pozerať či čítať správy a potom sa za všetko nedobré modliť.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Dojemné stretnutie syna s otcom, takto sa stretli prvý raz


Služba druhým
Čím viac ublíženia sa niekomu dostáva, tým väčšia je tendencia unikať pred akýmkoľvek vzťahom. Keď sa tak jedná, znamená to, že zlo zasadilo konečný úder. Navrhujem, aby sa robilo opačne. Niekto zraní? Nech sa postaví a poteší iného.


Ver a uvidíš
„Ver a uvidíš slávu Božiu," povedal Ježiš. Uver, že Boh je väčší než krutosť a že jeho dobrota je mocnejšia než zloba. Uver, že sa dá žiť čisto a že sa oplatí milovať tak, akoby srdce nikdy nepoznalo odmietnutie. Dúfaj a uvidíš, že Boh odmeňuje. Áno, zlo sa dá premôcť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona