Boh nikomu nenakladá viac, než je schopný zniesť

NETKY.SK • 4 Jún 2021, 07:48 • 2 min
Boh nikomu nenakladá viac, než je schopný zniesť

Pravdepodobne sa nenájde jediný človek, ktorý by o svojom živote bez zaváhania prehlásil, že v ňom niet problému.

slovakia

left justify in out

So starosťou v nadpriemernej, ale aj v miniatúrnej verzii, sa stretáva väčšina každý deň, a občas sa v tom, kto ju má ťažšiu, dokonca vedie spor. Závisť nemá hranicu a bez akejkoľvek slušnosti si berie právo porovnávať nielen trápenie vo vzťahoch, ale aj vážnosť choroby či intenzitu smútku.

 

img

 

Každý si ho nesie
Veru tak, starosť neobchádza nikoho, a zrejme aj preto sa rozšírila myšlienka, že každý si nesie svoj kríž. Veď koniec koncov prítomnosť problému zaručuje už samotný svet, v jeho strede sa nedá žiť s ideálnym šťastím. Čo ak by ale existovala možnosť nie trápenie odstrániť úplne, ale ho aspoň zmierniť? Dovolím si tvrdiť, že jedinečnú ponuku by nechcel premeškať nikto so zdravým rozumom.

 

Muž s krížom
Istý muž sa neustále sťažoval. Nikdy ho neopúšťala zlá nálada a dôvod bol zakaždým rovnaký. Jednoducho nerozumel tomu, prečo mu Boh naložil kríž, a prečo sa jeho ťažkosť o trošku neodľahčí. Och, čo by za to len dal, keby si to s niekým mohol vymeniť! Určite by sa mu žilo lepšie, a potom by sa aj viac usmieval.

 

Anjel a sen
V jednu noc sa mu prisnil sen. Pristavil sa pri ňom anjel a čosi mu navrhol. „Poď so mnou a môžeš si vybrať iný kríž, ak ti ten tvoj nevyhovuje." Muž súhlasil, na podobnú príležitosť predsa dlho čakal.

 

img

 

Anjel ho pohotovo vzal do miestnosti, v ktorej sa nenachádzalo nič iné, iba kríže všakovakej veľkosti a doprial mu čas, aby si voľbu starostlivo zvážil. Muž teda chodil raz tu, raz tam, kríže si ohmatal, poťažkal a premýšľal. Tamten sa mu videl príliš dlhý, druhý zasa príliš zaťažujúci. Napokon, keď už skutočne vyskúšal všetko, pozdvihol jeden a vzal si ho, čím anjelovi naznačil, že výber sa práve skončil. „To je ale ten kríž, ktorý si mal aj predtým," upozornil ho anjel. Muž prikývol. „Áno, ja viem."

 

img

 

Už nikdy viac sa neponosoval, naopak, bol vďačný Bohu, že mu na plecia nenaložil viac, než by bol schopný zniesť. Žiaľ, zrada, problémy v práci či neustály boj s peniazmi striehnu a nevynechajú možnosť niekoho potrápiť, avšak Boh dá silu nielen vydržať, ale aj zo zápasu vystúpiť ako víťaz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona