Boeing vylepšil svoj odhad dopytu po lietadlách v budúcich 20 rokoch

NETKY.SK • 3 Júl 2012, 11:58 • 2 min
Boeing vylepšil svoj odhad dopytu po lietadlách v budúcich 20 rokoch

Boeing vylepšil svoj odhad dopytu po lietadlách v budúcich 20 rokoch - Doprava Spoločnosť Boeing predstavila dnes pozitívnejšiu prognózu vývoja na leteckom trhu v najbližších 20 rokoch. Dôvodom je rast leteckej dopravy na rozvíjajúcich sa trhoch, ako aj v

slovakia

left justify in out

img

 Spoločnosť Boeing predstavila dnes pozitívnejšiu prognózu vývoja na leteckom trhu v najbližších 20 rokoch. Dôvodom je rast leteckej dopravy na rozvíjajúcich sa trhoch, ako aj väčší záujem aerolínií o lietadlá s nižšou spotrebou.

      Podľa amerického výrobcu lietadiel by dopyt po nových komerčných lietadlách mal do roku 2031 dosiahnuť 34.000 strojov v hodnote 4,5 bilióna USD (3,57 bilióna eur). Minulý rok Boeing ešte odhadoval dopyt na obdobie 2011-2030 na úrovni 33.500 osobných a nákladných lietadiel v hodnote okolo 4 biliónov USD. Spoločnosť zároveň predpokladá, že trh s novými lietadlami bude geograficky vyváženejší než pôvodne odhadovala, pričom z pohľadu dodávok nových strojov bude na čele stáť Ázia, najmä vďaka pokračujúcemu rastu v Číne a Indii.
      "Silný rast v Číne, Indii a na iných rozvíjajúcich sa trhoch je hlavným dôvodom odhadovaného rastu dodávok lietadiel v najbližších 20 rokoch," uviedol Boeing. Letecká doprava by podľa spoločnosti mala v sledovanom období rásť ročne asi o 5 %, pričom pri nákladnej preprave počíta s rastom o približne 5,2 %.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona