Boeing Virgin Atlantic pristál po probléme s podvozkom núdzovo v Londýne

NETKY.SK • 29 December 2014, 18:15 • 2 min
Boeing Virgin Atlantic pristál po probléme s podvozkom núdzovo v Londýne

LONDÝN - Boeing 747 leteckej spoločnosti Virgin Atlantic, ktorý letel z Londýna do Las Vegas, bol dnes pre problém s jedným z podvozkov nútený pristáť núdzovo na londýnskom letisku Gatwick, odkiaľ odštartoval.

slovakia

left justify in out

Lietadlo najskôr krúžilo okolo letiska, aby spálilo všetko palivo, a potom bezpečne pristálo.
     

"V súlade so štandardným postupom boli záchranári na letisku v pohotovosti čisto preventívne," citovala tlačová agentúra DPA hovorcu letiska.
     

Televízne zábery ukázali, že lietadlo zostalo stáť bez poškodenia na pristávacej dráhe po trocha divokom, ale inak normálnom pristátí. Lietadlo odletelo z Gatwicku o 12.28 SEČ a vrátilo sa krátko po prekročení západného pobrežia Británie.
     

Spoločnosť Virgin Atlantic patrí z 51 percent jej zakladateľovi, britskému miliardárovi Richardovi Bransonovi, a zo 49 percent americkej leteckej spoločnosti Delta Air Lines, informovala agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona