Boeing robí veľké zmeny, zruší 500 pracovných miest

NETKY.SK • 16 November 2016, 16:23 • 2 min
Boeing robí veľké zmeny, zruší 500 pracovných miest

CHICAGO - Americký výrobca lietadiel Boeing Co. plánuje do konca roka 2020 presunúť približne 2 500 zamestnancov, zrušiť 500 pracovných miest a zavrieť dva závody v snahe zvýšiť efektívnosť svojej divízie obrannej, vesmírnej a bezpečnostnej techniky.

slovakia

left justify in out

Firma o tom informovala v utorok. Boeing zatvorí závod v texaskom meste El Paso, v ktorom pracuje 290 ľudí, a závod v meste Newington v štáte Virgínia zamestnávajúci 70 ľudí.


Približne 1 600 zamestnancov pracujúcich v Huntington Beach v Kalifornii firma presunie do iných troch závodov v južnej Kalifornii. Zhruba 500 pracovníkov presunie do St. Louis v štáte Missouri a 400 do Huntsville v štáte Alabama. Spoločnosť uviedla, že týmito presunmi zmenší plochu svojich priestorov o zhruba 400 tis. štvorcových metrov.


"S cieľom posunúť sa ďalej a získať viac práce, musíme čo najviac využiť naše zdroje," uviedla vo vyhlásení Leanne Caretová, šéfka divízie obrannej, vesmírnej a bezpečnostnej techniky. "Tieto kroky nám pomôžu, aby sme boli silnejším partnerom pre našich zákazníkov vo svete," dodala. Boeing zároveň informoval, že spojí svoje divízie obrannej techniky v Austrálii, Saudskej Arábii a Veľkej Británii do novej globálnej prevádzkovej skupiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies