Boeing predstavil inovatívne zmeny pre typy 737 MAX

NETKY.SK • 27 Marec 2019, 21:17 • 2 min
Boeing predstavil inovatívne zmeny pre typy 737 MAX

RENTON - Po nedávnych leteckých nehodách pri pobreží Malajzie a v Etiópi už americká letecká spoločnosť Boeing podnikla určité kroky. Obe nehody boli zapríčinené chybou v lietadlách Boeing 737 MAX, a práve do týchto typov sa majú po novom inštalovať vylepšené letové softvéry. Počas dnešného dňa to vyhlásil predstaviteľ spoločnosti Mike Sinnett.

slovakia

left justify in out

Meno spoločnosti bolo po dvoch leteckých nešťastiach v krátkom slede ohrozené. Na americkej burze padli akcie Boeingu v priebhu jedného dňa o 9%.

 

"Urobíme všetko, čo sa len dá, aby sme zaistili, že podobné nehody sa už znova nestanú," informoval novinárov Sinnett, viceprezident Boeingu pre stratégiu výroby.

 

img

 

Spoločnosť v priebehu dnešného dňa povolala do továrne v americkom meste Renton stovku pilotov, aby im predstavila nový letový softvér, ktorý bude umiestnený do všetkých modelov 737 MAX. Chyba predošlého systému totiž spôsobila obe letecké katastrofy. Pri jednej z nich prišli o život aj štyria Slováci.

 

img

Pád lietadla Boeing 737 MAX v Etiópii si vyžiadal smrť štyroch Slovákov.

 

Zmeny sa týkajú najmä v oblasti stability počas letu, ktorý sa označuje aj ako MCAS. Sinnett informoval, že "nainštalovať aktualizovaný softvér bude trvať iba približne hodinu a môžu s tým začať hneď, ako regulačný úrad tieto zmeny v softvéri schváli." Očakávané výsledky ohľadom nových softvérov v problémových lietadlách sa prejavia podľa Sinetta až po dlhšom čase.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies