Boeing predáva do Číny lietadlá za 3,39 mld. USD

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 11:45 • 2 min
Boeing predáva do Číny lietadlá za 3,39 mld. USD

FARNBOROUGH - Americký výrobca lietadiel Boeing sa dohodol s čínskou leteckou spoločnosťou Xiamen Airlines na predaji do 30 lietadiel 737 MAX 200, ktorých hodnota je podľa katalógových cien 3,39 mld. USD.

slovakia

left justify in out

Memorandum o porozumení obe firmy zverejnili v pondelok na britskej leteckej výstave Farnborough International Airshow. Boeing o tom informoval na svojej internetovej stránke. Čínsky letecký dopravca, ktorý už používa lietadlá 737 MAX, považuje stroje MAX 200 za vhodné pre svoje nízkonákladové dcéry.


Boeing uviedol, že obe strany budú spolupracovať na realizácii dohody, ktorú musí schváliť vedenie leteckej spoločnosti Xiamen Airlines a vedenie jej materskej firmy China Southern Airline Group. Nákup si vyžaduje aj súhlas čínskej vlády. "Teší nás tento nový medzník v našich vzťahoch so spoločnosťou Xiamen Airlines," uviedol Ray Conner, generálny riaditeľ divízie Boeing Commercial Airplanes.


Xiamen Airlines prevádzkuje flotilu vyše 140 lietadiel, pričom výrobcom všetkých týchto strojov je Boeing. Prepravca plánuje svoju flotilu do konca tohto desaťročia zväčšiť na 200 lietadiel. Xiamen Airlines je štátom vlastnenou dcérou leteckej spoločnosti China Southern Airlines.

(1 EUR = 1,1070 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies