Boeing ponúkol Teheránu svoje lietadlá

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 08:17 • 2 min
Boeing ponúkol Teheránu svoje lietadlá

TEHERÁN - Americký výrobca leteckej techniky Boeing ponúkol Iránu tri nové modely svojich lietadiel. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Boeing odmietol o podrobnostiach dvojdňovej návštevy svojich predstaviteľov v Iráne informovať. Obchodná cesta zástupcov Boeingu do Iránu sa uskutočnila po tom, ako Západ zrušil väčšinu hospodárskych sankcií uvalených na islamskú republiku.

 

Oficiálna iránska tlačová agentúra IRNA uviedla, že predstavitelia Boeingu ponúkli Iránu lietadlá Boeing 737, 787 a 777.

 

Hovorca Boeingu John Dern pre agentúru AP povedal, že spoločnosť v Iráne rokovala o "schopnostiach svojich lietadiel, ako aj o podpore, ktorú spoločnosť svojim zákazníkom poskytuje". Ďalšie informácie o ponúkanom obchode však neposkytol.

 

Teherán začal s modernizáciou svojho zastaraného leteckého parku po tom, ako so šiestimi svetovými veľmocami podpísal vlani v lete dohodu o svojom jadrovom programe. V rámci nej sa Irán zaviazal obmedziť svoje jadrové ambície výmenou za zrušenie sankcií, ktoré v minulosti Západ uvalil na islamskú republiku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies