Boeing plánuje strategický krok voči konkurencii, v Číne chce postaviť továreň

NETKY.SK • 22 September 2015, 14:13 • 2 min
Boeing plánuje strategický krok voči konkurencii, v Číne chce postaviť továreň

ŠANGHAJ - Americký výrobca lietadiel Boeing predložil čínskej vláde plán na výstavbu továrne v tejto ázijskej krajine. Uviedli to dnes čínske štátne médiá pred plánovanou návštevou čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga v USA, kde navštívi aj jeden zo závodov Boeingu. Informovala o tom agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Výstavba továrne v Číne predstavuje obrat v stratégii amerického koncernu. Jeho najväčší rival, európsky výrobca lietadiel Airbus, už má závod v severočínskom prístave Tchien-ťin, kde kompletizuje stroje Airbus 320 pre stredne dlhé lety. Okrem toho Airbus plánuje otvoriť v Číne nový závod na dokončenie a dodávky lietadiel A-330 pre diaľkové lety.

 

Továreň Boeing má stáť v meste Čou-šan vo východnej provincii Če-ťiang, uviedol v dnešnom vydaní denník Shanghai Securities News. Noviny, ktoré prevádzkuje štátna agentúra Sinchua, však ďalšie podrobnosti nezverejnili. Dodali len, že továreň bude centrom novej priemyselne zóny.

 

Prezident Si Ťin-pching by si mal v stredu 23. septembra pozrieť hlavnú továreň Boeingu v štáte Washington. To je dva dni pred jeho plánovaným stretnutím s americkým prezidentom Barackom Obamom v Bielom dome.

Boeing minulý mesiac vo svojej prognóze uviedol, že komerčné aerolínie v Číne do roku 2034 v rámci rozširovania svojich flotíl budú potrebovať odhadom 6330 nových lietadiel.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies