BoE: Prehlbovanie dlhovej krízy v Grécku je veľmi nebezpečné

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 08:45 • 2 min
BoE: Prehlbovanie dlhovej krízy v Grécku je veľmi nebezpečné

LONDÝN - Prehlbovanie dlhovej krízy v Grécku je veľmi nebezpečné, ale zatiaľ sa nezdá, že by sa kríza rozširovala aj do iných krajín eurozóny. Britská centrálna banka (Bank of England, BoE) sa však musí pripraviť aj na najhoršie.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil dnes viceguvernér BoE Jon Cunliffe v rozhovore pre rozhlasovú stanicu BBC. Informovala o tom agentúra Reuters. Zdôraznil však, že na finančných trhoch sa zatiaľ neobjavili známky rozširovania krízy aj do tzv. okrajových krajín menového bloku.

 

Guvernér BoE Mark Carney už v stredu 1. júla vyhlásil, že centrálna banka je pripravená a urobí všetko pre to, aby zmiernila vplyv gréckej krízy na britský trh.

 

"Je to veľmi výbušná situácia. Je to veľmi prchavá situácia. Je to veľmi nebezpečná situácia," povedal Cunliffe, ktorý podľa vlastných slov dúfa, že Grécko a jeho veritelia budú po referende schopní obnoviť rokovania a nájsť spôsob, ako zabrániť odchodu Grécka z eurozóny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies