Bodyguard iránskeho exprezidenta padol v boji proti teroristom v Sýrii

NETKY.SK • 23 Október 2015, 17:00 • 2 min
Bodyguard iránskeho exprezidenta padol v boji proti teroristom v Sýrii

TEHERÁN - Niekdajšieho telesného strážcu bývalého iránskeho prezidenta Mahmúda Ahmadínežáda zabili v boji v Sýrii. Informovala o tom dnes iránska polooficiálna tlačová agentúra Fars.

slovakia

left justify in out

Agentúra uviedla, že Abdolláha Bágherího Niakarího zabili, keď bojoval v radoch sýrskych vládnych síl proti "teroristom" v meste Aleppo na severe krajiny. Tento mesiac už boli neďaleko Aleppa zabití aj dvaja vysokopostavení velitelia iránskych elitných Revolučných gárd, generálmajor Faršád Hasúnizáde a generál Hosejn Hamedání, pripomenula svetová agentúra AP.

 

Irán je dlhoročným spojencom sýrskeho prezidenta Bašára Asada, poskytuje mu kľúčovú ekonomickú a vojenskú podporu počas celého povstania i následnej občianskej vojny. Irán vyhlasuje, že do Sýrie poslal vojenských poradcov, ale nie bojové jednotky. Ahmadínežád zastával úrad prezidenta v rokoch 2005-2013 a na Západe je najznámejší svojimi ohnivými prejavmi, v ktorých odsudzoval Izrael a spochybňoval nacistický holokaust počas druhej svetovej vojny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies