Bode Miller dáva svojmu návratu šancu 60-percentnú šancu

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 08:13 • 2 min
Bode Miller dáva svojmu návratu šancu 60-percentnú šancu

ASPEN - Americký lyžiar Bode Miller sa s dvoma zo svojich dovedna štyroch potomkov objavil na svahu v coloradskom Aspene. Dolu zjazdovkou Buttermilk sa s nimi - držiac deti pod ramenami - spustil bez prílišného brzdenia, ale svoj návrat do diania v dohľadnej dobe nepovažuje za reálny.

slovakia

left justify in out

"Momentálne nevidím sám seba na súťažných svahoch," priznal 39-ročný víťaz superkombinácie zo ZOH 2010 vo Vancouveri Miller, ktorý testuje lyže pre značku Bomber, je šéfom vývoja firmy Aztech Mountain produkujúcej športové oblečenie a venuje sa aj komentovaniu.

Miller nedávno ukončil ťahanice so svojím bývalým dlhoročným dodávateľom výstroja, spoločnosťou Head, o možnosť predčasne ukončiť platnosť dohody z roku 2015 nepoužívať výrobky inej značky na obdobie dvoch rokov. Vyhlásil, že medzičasom je oprávnený propagovať newyorskú konkurenciu, ktorej pomohol na trh: "Už by so mohol jazdiť na ´bomberoch´. Spočiatku sa zdalo, že to tak nebude, lebo sme na to neboli pripravení a mali sme z toho celého ťažké hlavy. Teraz je to kompletne za nami. Žiadne obmedzenia."

Dvojnásobný celkový víťaz Svetového pohára v alpských disciplínach Miller uznal, že blížiace sa ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu ho predsa len nútia zamýšľať sa nad prípadným návratom. "Štyridsiatka nie je odporúčaný vek pre súťažné lyžovanie Museli by nastať tie správne okolnosti, ale cítim sa neobyčajne dobre. Šance vidím 60 ku 40," verejne vyhlásil víťaz 33 pretekov v rámci SP Miller na benefičnej akcii v spomenutom americkom zimnom stredisku.

Americký veterán zároveň podotkol, že na vrcholné podujatia teraz nemá fazónu. "Som chudo-obézny... Do mozaiky by muselo zapadnúť veľa kamienkov a zo mňa sa stať jednotka podľa pripravenosti," upozornil Miller, ktorý absentuje od zranenia pravej nohy vo februári 2015 v super G na MS vo Vaile / Beaver Creeku. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona