Bode Miller chce veľký glóbus a olympijské zlato

NETKY.SK • 25 Október 2013, 11:00 • 2 min
Bode Miller chce veľký glóbus a olympijské zlato

SÖLDEN - Olympijské hry sú motivácia nad ostatné. Platí to aj o Američanovi Bodem Millerovi, ktorý 20 mesiacov chýbal v alpskom lyžiarskom proficirkuse.

slovakia

left justify in out

V lete sa však poctivo pripravoval s cieľom zúčastniť sa vo februári na zimných olympijských hrách v Soči. Mali by byť už jeho piate v bohatej kariére. Pod piatimi kruhmi debutoval ešte v Nagane 1998. Rodák z Eastonu v štáte New Hampshire dovŕšil 12. októbra 36 rokov, ale to mu neprekáža v tom, aby si naordinoval vysoké ciele. Sezónu chce ukončiť ako olympijský šampión a držiteľ veľkého glóbusu pre celkového víťaza Svetového pohára.

"Zo všetkého najdôležitejšia je motivácia. Mám pocit, že som ju opäť našiel. Hry v Soči budú posledné v mojej kariére a ja chcem odísť na vrchole," citujú Millera rakúske médiá. 

Pretekár známy svojou nekonvenčnou povahou a necenzurovanými výrokmi vyhral 33 podujatí Svetového pohára, je dvojnásobným olympijským šampiónom a tiež štvornásobným majstrom sveta. V nedeľu by mal nastúpiť na úvodný obrovský slalom nového ročníka Svetového pohára v rakúskom Söldene. Predtým naposledy stál súťažne na lyžiach 18. februára 2012 v bulharskom Bansku a odvtedy si dal pauzu pre problémy s kolenom a tiež si potreboval vyvetrať hlavu. Po operácii ľavého kolena sa oženil, začal sa venovať dostihom a tiež svojej nadácii, ktorá sa venuje podpore športových programov pre deti a mládež. Toto leto sa však veľa zmenilo. Počas prípravy v Južnej Amerike sa Miller opäť prezentoval v starej dobrej forme, zhodil 12 kíl a kondične vyzeral ako dávno predtým nie. 

"Mal som už sto kíl a to už bolo priveľa. Teraz sa cítim atletickejšie a dynamickejšie. Možno mi ubudlo trochu sily, ale zato mám väčšiu výdrž. A moje koleno je také pevné ako pred prvou operáciou v roku 2001," vravel Miller pred svojím vystúpením v Söldene. 

Na rakúskej ľadovej hore triumfoval v rokoch 2003 a 2004 a trúfa si aj po desiatich rokoch. "Tie víťazstvá si ešte pamätám a viem, ako sa dá zlyžovať tento kopec čo najrýchlejšie," dodal Miller. Američan je jeden z mála skvelých univerzálov v súčasnom zjazdovom lyžovaní. Neznamená to však, že počas nadchádzajúcej sezóny bude jazdiť všetky pretekárske disciplíny. Jeho prioritou by mali byť rýchlostné disciplíny, čiže zjazd a super G. "Bode je všestranný. Ak mu vyjde deň, je schopný všetkého. Najsilnejší je však predsa len v rýchlostných disciplínach," komentoval riaditeľ amerického alpského úseku Patrick Riml pre ORF. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies