Boby SP a ME: Najrýchlejší Kripps, titul Heftimu, glóbus Holcombovi

NETKY.SK • 25 Január 2014, 15:55 • 2 min
Boby SP a ME: Najrýchlejší Kripps, titul Heftimu, glóbus Holcombovi

KONIGSSEE - ME a 7. kolo Svetového pohára v nemeckom Königssee - výsledky sobotňajšej súťaže mužských dvojbobov.

slovakia

left justify in out

Prekvapujúceho víťaza mali preteky dvojbobov v záverečnom 7. kole Svetového pohára 2013/2014 v nemeckom Königssee, ktoré boli zároveň aj majstrovstvami Európy. Prvýkrát v sezóne dosiahla pódiové umiestnenie kanadská dvojica Justin Kripps - Bryan Barnett, ktorá sa zásluhou dvoch najrýchlejších časov tešila v sobotu z premiérového víťazstva. O 15 stotín sekundy zaostali na 2. mieste Švajčiari Beat Hefti - Alex Baumann, ktorí zároveň získali titul kontinentálnych šampiónov. Pre úspešného obhajcu lanského triumfu na ME z rakúskeho Iglsu Heftiho je to už tretie zlato v tejto disciplíne (2010, 2013, 2014). Obhajca minulosezónneho celkového triumfu v seriáli SP dvojbobov Lyndon Rush z Kanady sa na záver dočkal umiestnenia v prvej trojke, keď s brzdárom Lascellesom Brownom skončili na 3. priečke (+0,32). V rámci európskeho šampionátu si ďalšie cenné kovy rozdelili v konečnom poradí piati Švajčiari Rico Peter a Thomas Lamparter (striebro) a lotyšské duo Oskars Melberdis - Daumants Dreiškens, ktorému na bronz stačila aj 9. pozícia.

Slovenskí reprezentanti Milan Jagnešák - Juraj Mokráš pri svojej tohtosezónnej premiére v SP skončili na 26. mieste, keď v prvej jazde dosiahli čas 51,44 s. Od účasti v druhej jazde, do ktorej sa kvalifikovalo 20 najlepších posádok, ich delilo 59 stotín sekundy. V poradí ME uzatvárali prvú dvadsiatku (20.).

Konečné hodnotenie SP pilotov dvojbobov ovládol tridsaťtriročný olympijský víťaz Steven Holcomb z USA, ktorému po piatich triumfoch v tomto ročníku neprekazilo celkové prvenstvo (druhé v kariére v dvojboboch po sezóne 2006/2007) ani sobotňajšie 7. miesto. Holcomb vyhral so ziskom 1645 bodov pred Heftim (1610) a Nemcom Francescom Friedrichom (1392). Milana Jagnešáka klasifikovali 36 bodmi na 39. poste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies