Bobridge po piatich rokoch opäť majstrom Austrálie

NETKY.SK • 11 Január 2016, 11:41 • 2 min
Bobridge po piatich rokoch opäť majstrom Austrálie

BUNINYONG - Novým cyklistickým majstrom Austrálie v pretekoch s hromadným štartom je Jack Bobridge. Dvadsaťšesťročný jazdec tímu World Tour Trek-Segafredo sa presadil v 21-člennom úniku, ktorý sa sformoval v druhom okruhu z celkových osemnástich.

slovakia

left justify in out

Rodák z Adelaide potom zaútočil v siedmom kole spolu s Berniem Sulzbergerom. Bobridge sa neskôr od neho odpútal v desiatom kole približne 90 km pred cieľom a sólojazdou získal svoj druhý titul austrálskeho šampióna. Prvýkrát sa tešil ešte v roku 2011.


"V podvedomí som mal zafixované, že ísť do finišu s Rohanom Dennisom a Richiem Portem by bolo pravdepodobne na mňa príliš. Keď som videl na začiatku odísť veľkú skupinu, pridal som sa. Potom som odišiel, myslím s Berniem, a váhal, či zostať alebo nie. V tom momente som vedel, že ak sa vrátim do balíka, tak som minul veľa energie a tak či tak by som nevyhral. Dostal som sa do rytmu, deväťminútový náskok mi napokon stačil," cituje Bobridgea portál cyclingnews.com.


Držiteľ striebornej olympijskej medaily z OH 2012 z dráhovej tímovej stíhačky mal pred záverečným kolom náskok piatich minút pred Cameronom Meyerom a Rohanom Dennisom, Patrick Lane bol za nimi o ďalšiu minútu. Víťaz individuálnej časovky Dennis napokon nedokončil, Meyer skončil druhý s mankom 2:52 min a Lane tretí s odstupom 3:53 min.


Bobridge sa revanšoval za štvrtkovú časovku, v ktorej obsadil desiate miesto. "Ak mám byť úprimný, na časovku som trénoval tvrdšie ako kedykoľvek predtým. Nevyšlo to však podľa mojich predstáv, bol to jeden z dní, keď telo nechcelo pracovať. Koniec koncov, vyhrať preteky s hromadným štartom je asi lepšie ako triumfovať v časovke, pretože majstrovské tričko môžete nosiť častejšie," uzavrel Bobridge.

Výsledky - majstrovstvá Austrálie - preteky elite mužov (183,6 km): 1. Jack Bobridge 4:40:30 h, 2. Cameron Meyer +2:52 min, 3. Patrick Lane +3:53, 4. Nathan Haas, 5. Jay McCarthy, 6. Simon Gerrans - všetci +4:56

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies