Bob Weir a kapela RatDog zrušili nadchádzajúce koncerty

NETKY.SK • 13 August 2014, 15:00 • 2 min
Bob Weir a kapela RatDog zrušili nadchádzajúce koncerty

USA - Bývalý gitarista kapely Grateful Dead Bob Weir a americká rocková skupina RatDog museli zrušiť všetky nadchádzajúce koncerty.

slovakia

left justify in out

Hudobníci o tom informovali prostredníctvom webovej stránky www.ratdoglive.com, kde uviedli, že si to vyžiadali okolnosti. Presný dôvod však neprezradili. Týka sa to všetkých vystúpení, ktoré mali v rámci turné odohrať medzi 14. augustom a 14. septembrom, pričom odvolali aj plánovaný januárový koncert na Jamajke.

 

Šesťdesiatšesťročný Weir zrušil niekoľko vystúpení aj vlani, po tom ako v apríli spadol na pódiu. Jeho bývalý manažér John Scher pre magazín Rolling Stone povedal, že hudobníka už istý čas trápia zdravotné problémy. Dodal však, že je okolo neho veľa ľudí, ktorí ho podporujú, pomáhajú mu a starajú sa o to, aby dostával primeranú zdravotnú starostlivosť.

 

Bob Weir v roku 1965 spoluzakladal spomínanú kapelu Grateful Dead. Formácia sa však rozpadla v roku 1995 po smrti gitaristu, speváka a skladateľa Jerryho Garciu. Weir, Phil Lesh, Mickey Hart a Bruce Hornsby od roku 1998 pokračovali pod názvom The Other Ones a v roku 2003 sa premenovali na The Dead. Slovo "Grateful“ z názvu odstránili z úcty voči zosnulému Garciovi. Weir hrával aj s ďalšími kapelami ako Kingfish, Bobby and the Midnites alebo Furthur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies