Bob Geldof sa nedokáže zmieriť s dcérinou smrťou

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 10:20 • 2 min
Bob Geldof sa nedokáže zmieriť s dcérinou smrťou

DUBLIN - Írsky hudobník Bob Geldof sa stále nedokáže zmieriť so smrťou dcéry Peaches, ktorú našli mŕtvu v jej dome v apríli tohto roka.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatdvaročný hudobník to uviedol v piatok ráno v britskej talkšou Lorraine. "Popravde, nemám veľa možností. Je to neznesiteľné. Je to veľmi ťažké, ako si musí všimnúť každý, predovšetkým, ak sa to stane aj jemu. A čo iné robíte? Naučíte sa s tým žiť," uviedol Geldof, ktorý bol podľa vlastných slov na svoju dcéru vždy veľmi hrdý. "Toto dievča malo veľký vplyv, predovšetkým na svoju generáciu. Keď sa Rats (írska kapela The Boomtown Rats, pozn. SITA) dali minulý rok opäť dohromady, vyrazili sme na turné... Prechádzal som sa po meste Leeds a zastavovali ma ľudia, ktorí mi hovorili 'Ty si otec Peaches Geldof, alebo nie?'. A ja som povedal, že áno. No páčilo sa mi to. Páčilo sa mi byť otcom Peaches Geldof," dodal.

 

Peaches Geldof, ktorá sa venovala modelingu či žurnalistike, skonala vo veku 25 rokov. Jej bezvládne telo našiel v pondelok 7. apríla doma jej manžel Thomas Cohen, s ktorým mala synov Astala a Phaedra. Podľa výsledkov toxikologických testov našli v jej krvi isté množstvo heroínu, ktorý mohol spôsobiť smrť. „Peaches zomrela. Veľmi to bolí. Bola z nás všetkých tá najdivokejšia, najzábavnejšia a najinteligentnejšia. Krásne dieťa, ako je možné, že už ju nikdy neuvidíme? Dá sa to vôbec zvládnuť?“ vyjadril sa nešťastný otec krátko po jej smrti. 

 

Bob Geldof je známy vďaka pôsobeniu v kapele The Boomtown Rats. Zahral si napríklad v snímke Pink Floyd - The Wall (1982). Je tiež známy aktivista. Je organizátorom charitatívnych koncertovLive Aid a Live 8 či projektu Band Aid, známym najmä vďaka hitu Do They Know It's Christmas?, ktorého je Geldof spoluautorom. S Bonom Voxom z U2 spolupracuje na rôznych kampaniach a projektoch na zmiernenie hladu a chudoby v Afrike. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona