Bob Dylan zverejnil coververziu skladby All The Way

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 17:02 • 2 min
Bob Dylan zverejnil coververziu skladby All The Way

NEW YORK - Americký hudobník a spevák Bob Dylan zverejnil prostredníctvom služby YouTube coververziu piesne All The Way, ktorú pôvodne nahral slávny Frank Sinatra. Novinka je ďalšou ukážkou z očakávaného albumu Fallen Angels.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatštyriročný rodák z mesta Duluth v štáte Minnesota z neho už ponúkol cover skladby Melancholy Mood.


Album Fallen Angels bude obsahovať dvanásť skladieb. Medzi nimi budú piesne, ktoré napísali Johnny Mercer, Harold Arlen, Sammy Cahn či Carolyn Leigh. Všetky skladby okrem Skylark v minulosti nahral aj spomínaný Sinatra. Dylan čerpal z repertoára zosnulého kolegu aj pri predchádzajúcom albume Shadows in the Night (2015). Novinka sa dostane do predaja 20. mája.
Bob Dylan, vlastným menom Robert Allen Zimmerman, založil prvú kapelu už na strednej škole.

 

V roku 1962 vydal debutový, eponymný album, pričom v súčasnosti má na konte 36 štúdiových nahrávok. Medzi Dylanove najznámejšie piesne patria napríklad Blowin' In The Wind, The Times They Are A-Changin’, Subterranean Homesick Blues, Tangled Up In Blue, Knockin' On Heaven's Door či Just Like A Woman. V roku 1988 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, o tri roky neskôr si prevzal Grammy za celoživotný prínos. V roku 2008 dostal Pulitzerovu cenu. Svojho jediného Oscara a jediný Zlatý glóbus dostal za pieseň Things Have Changed z filmu Skvelí chlapci (2000). Americký magazín Rolling Stone zaradil jeho hit Like A Rolling Stone na prvé miesto rebríčka 500 najlepších skladieb všetkých čias.

 


Tracklist albumu Bob Dylan - Fallen Angels:
01 Young At Heart
02 Maybe You’ll Be There
03 Polka Dots And Moonbeams
04 All The Way
05 Skylark
06 Nevertheless
07 All Or Nothing At All
08 On A Little Street In Singapore
09 It Had To Be You
10 Melancholy Mood
11 That Old Black Magic
12 Come Rain Or Come Shine



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona