Bob Dylan získal ďalšie prestížne ocenenie Osobnosť roka

NETKY.SK • 24 September 2014, 06:55 • 2 min
Bob Dylan získal ďalšie prestížne ocenenie Osobnosť roka

LOS ANGELES - Žijúca legenda nielen americkej folkovej a rockovej scény Bob Dylan (73) si v predvečer udeľovania cien Grammy vo februári 2015 prevezme ocenenie ako Osobnosť roka (Person of the Year), ktoré sa mu organizátori z nadácie akadémie udeľujúcej malé "gramofóniky" rozhodli udeliť za jeho umelecké zásluhy.

slovakia

left justify in out

Rovnakého ocenenia sa v minulosti dostalo okrem iného aj niekdajšiemu pilieru skupiny Beatles, sirovi Paulovi McCartneymu či americkému rockerovi Bruceovi Springsteenovi.
      

Na Dylanovu počesť sa uskutoční aj benefičný koncert za účasti Norah Jonesovej, Willieho Nelsona, Bonnie Raitovej a ďalších jeho kolegov. Výťažok z podujatia bude určený na pomoc odkázaným hudobníkom. Bob Dylan, ktorý patrí vďaka textárskym kvalitám a poézii už niekoľko rokov medzi pravidelných kandidátov na Nobelovu cenu za literatúru, je považovaný za jedného z najvplyvnejších hudobníkov 20. storočia. Za sebou má viac ako 50-ročnú umeleckú dráhu, počas ktorej napísal vyše 500 piesní, vrátane kultových songov ako Blowin' in the Wind, The Times They Are a-Changin, Like a Rolling Stone. Je laureátom 11 cien Gramnmy, Oscara i Zlatého glóbusu a členom Rokenrolovej siene slávy, Siene slávy pesničkárov a laureátom Prezidentskej medaily slobody.
      

Umelec koncertoval v lete 2010 v Bratislave a iba nedávno, po štyroch rokoch, aj v Steel aréne v Košiciach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies