Bob Dylan vystúpi v Late Show With David Letterman

NETKY.SK • 17 Máj 2015, 09:33 • 2 min
Bob Dylan vystúpi v Late Show With David Letterman

USA - Americký hudobník Bob Dylan vystúpi v relácii Late Show With David Letterman.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiattriročný pesničkár sa predstaví v predposlednej epizóde obľúbeného programu, ktorú americká televízia CBS odvysiela 19. mája. Okrem Dylana sa v nej objaví aj 64-ročný herec a komik Bill Murray.


Deň predtým v talkšou vystúpia herec Tom Hanks a frontman kapely Pearl Jam Eddie Vedder. Poslednú časť Late Show With David Letterman uvedú na obrazovky v stredu 20. mája.


Bob Dylan, vlastným menom Robert Allen Zimmerman, sa narodil 24. mája 1941. Prvú kapelu založil už na strednej škole. V roku 1962 vydal debutový, eponymný album, pričom v súčasnosti má na konte 36 štúdiových nahrávok. Zatiaľ posledná s názvom Shadows in the Night vyšla tento rok vo februári. Medzi Dylanove najznámejšie piesne patria napríklad Blowin' In The Wind, The Times They Are A-Changin’, Subterranean Homesick Blues, Tangled Up In Blue, Knockin' On Heaven's Door či Just Like A Woman. V roku 1988 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, o tri roky neskôr si prevzal Grammy za celoživotný prínos. V roku 2008 dostal Pulitzerovu cenu. Svojho jediného Oscara a jediný Zlatý glóbus dostal za pieseň Things Have Changed z filmu Skvelí chlapci (2000). Americký magazín Rolling Stone zaradil jeho hit Like A Rolling Stone na prvé miesto rebríčka 500 najlepších skladieb všetkých čias.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona