Bob Dylan vydá box set The 1966 Live Recordings

NETKY.SK • 29 September 2016, 11:48 • 2 min
Bob Dylan vydá box set The 1966 Live Recordings

NEW YORK - Americký hudobník a spevák Bob Dylan vydá 11. novembra box set The 1966 Live Recordings. Novinka ponúkne 36 CD, ktoré budú obsahovať koncertné záznamy legendárneho interpreta z turné z roku 1966 po Európe, USA i Austrálii. Niektoré nahrávky doteraz nikdy nevyšli.

slovakia

left justify in out

O sprievodný text sa postaral Clinton Heylin. Kompletný zoznam nosičov je dostupný na hudobníkovej webstránke bobdylan.com.

 

Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na samostatný album The Real Royal Albert Hall 1966 Concert, ktorý 75-ročný spevák uvedie do predaja 25. novembra na dvoch CD alebo dvoch vinyloch. Nahrávka ponúkne záznam koncertu z 26. mája 1966 z londýnskej Royal Albert Hall.

 

Bob Dylan, vlastným menom Robert Allen Zimmerman, založil prvú kapelu už na strednej škole. V roku 1962 vydal debutový, eponymný album, pričom v súčasnosti má na konte 37 štúdiových nahrávok. Medzi Dylanove najznámejšie piesne patria napríklad Blowin' In The Wind, The Times They Are A-Changin’, Subterranean Homesick Blues, Tangled Up In Blue, Knockin' On Heaven's Door či Just Like A Woman. V roku 1988 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, o tri roky neskôr si prevzal Grammy za celoživotný prínos. V roku 2008 dostal Pulitzerovu cenu. Svojho jediného Oscara a jediný Zlatý glóbus dostal za pieseň Things Have Changed z filmu Skvelí chlapci (2000). Americký magazín Rolling Stone zaradil jeho hit Like A Rolling Stone na prvé miesto rebríčka 500 najlepších skladieb všetkých čias.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona