Boateng neprestúpil do Schalke pre rasizmus v Taliansku

NETKY.SK • 10 September 2013, 17:54 • 2 min
Boateng neprestúpil do Schalke pre rasizmus v Taliansku

BERLÍN - Člen predstavenstva nemeckého futbalového klubu Schalke 04 Peter Peters v pondelok odvolal svoje vyjadrenia, podľa ktorých mal stredopoliar Kevin-Prince Boateng prestúpiť do tímu bundesligistu z AC Miláno pre časté rasistické urážky od talianskych fanúšikov. Reprezentant Ghany tieto vyhlásenia rezolútne poprel.

slovakia

left justify in out

"Po rozhovore s generálnym manažérom Horstom Heldtom sa ukázalo, že moje domnienky boli chybné. Potvrdil mi, že rasistické incidenty nemali nijaký vplyv na Kevinov prestup do Schalke. Keď sa s ním stretnem, okamžite sa mu ospravedlním," povedal Peters pre klubovú webstránku.

"Môj transfer nijako neovplyvnil rasizmus, zohľadňoval som výlučne športové hľadisko," uviedol pre nemecký denník Bild K.-P. Boateng, za ktorého Schalke zaplatilo 12 miliónov eur. Ofenzívny futbalista v januári v drese AC Miláno odišiel na protest z ihriska počas prípravného duelu s mužstvom Pro Patria pre prejavy rasovej neznášanlivosti zo strany jeho fanúšikov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies