Boateng chcel opustiť AC Miláno kvôli rasizmu

NETKY.SK • 26 Apríl 2013, 14:19 • 2 min
Boateng chcel opustiť AC Miláno kvôli rasizmu

MILÁNO - Opakované rasové útoky takmer vyhnali ghanského futbalového reprezentanta Kevina-Princea Boatenga z Talianska. Stredopoliar AC Miláno v rozhovore pre La Gazzetta dello Sport priznal, že po skúsenostiach s talianskymi fanúšikmi mal aj zajačie úmysly.

slovakia

left justify in out

Pohár trpezlivosti pretiekol v januári, keď pre rasistické pokriky z tribún počas priateľského duelu s talianskym štvrtoligovým tímom Pro Patria demonštratívne odišiel z ihriska. V proteste ho podporili aj spoluhráči a udalosť rozprúdila živú debatu o xenofóbii vo futbale. Boateng sa zapojil aj do nového protirasistického programu Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

Fanúšikovia v Taliansku sú nepolepšiteľní, najčerstvejší incident sa udial v nedeľňajšom ligovom šlágri medzi Juventusom Turín a AC Miláno. Za rasistické popevky a urážlivý transparent dostal domáci klub pokutu 30-tisíc eur.

"Je mi naozaj smutno z toho, čo tu vidím a počujem. Nemá to konca. Ale nechcem a nemôžem ujsť pre pár idiotov," povedal nemecký rodák. Pokiaľ ide o adekvátnosť trestov za podobné situácie, necíti sa byť kompetentný: "To nie je moja práca. Dôležité je, že celú vec niekto berie vážne a zasiahne."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies