Boasson Hagen mieri za triumfom na Paríž - Roubaix

NETKY.SK • 19 Február 2016, 12:29 • 2 min
Boasson Hagen mieri za triumfom na Paríž - Roubaix

MASKAT - Nórsky cyklista Edvald Boasson Hagen sa ukazuje v úvode sezóny 2016 v solídnej forme, veľkým cieľom jazdca tímu Dimension Data budú jarné klasiky a predovšetkým Paríž - Roubaix.

slovakia

left justify in out

"V percentách neviem ohodnotiť svoju kondíciu, ale momentálne sa cítim dobre a neskôr to bude, dúfam, ešte lepšie. Víťazstvo na Paríž - Roubaix je niečo, čo chcem zo všetkého najviac. Všetky klasiky sú však dôležité a je fajn, že v tomto období som v dobrej forme. Vždy sa snažím odjazdiť čo najlepšie preteky. V minulosti som si na Roubaix nikdy nepočínal dobre, stále je to však moja priorita," cituje Boassona Hagena server cyclingnews.com.


Dvadsaťosemročný rodák z Rudsbygdu a víťaz jarnej klasiky Gent - Wevelgem z roku 2009 odštartoval sezónu 2016 na podujatí Okolo Kataru, kde jednoznačne ovládol časovku a bol aj priebežným lídrom. Teraz má na podujatí Okolo Ománu na sebe červený dres pre vedúceho jazdca po tom, ako vo finiši 3. etapy do mierneho kopca zdolal Vincenza Nibaliho z Astany.

 

Úradujúci nórsky majster má na konte aj víťazstvo na nemeckej klasike Vattenfall Cyclassics z roku 2011 či striebornú medailu z MS 2012 vo Valkenburgu. Z pätice monumentálnych klasík dosiahol najlepší výsledok na Miláno - San Remo, keď vlani skončil desiaty.


Na úspech na jarných klasikách si brúsi zuby aj slovenský úradujúci majster sveta Peter Sagan z tímu Tinkoff a Boasson Hagen môže byť pre neho jedným z veľkých súperov spoločne s Fabianom Cancellarom, Alexandrom Kristoffom, Gregom van Avermaetom či Tomom Boonenom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies