BNP Paribas zaplatí americkej centrálnej banke pokutu 246 miliónov USD

NETKY.SK • 18 Júl 2017, 10:02 • 2 min
BNP Paribas zaplatí americkej centrálnej banke pokutu 246 miliónov USD

NEW YORK - Francúzska banka BNP Paribas súhlasila so zaplatením pokuty 246 mil. USD v rámci urovnania obvinení zo strany amerického Federálneho rezervného systému (Fed), že zamestnanci banky sa dopustili manipulácií na devízových trhoch.

slovakia

left justify in out

O urovnaní obvinení zo strany Fed-u informovala BNP Paribas. Francúzsky peňažný ústav už v minulosti súhlasil s tým, že zaplatí pokutu v sume 350 mil. USD v rámci dohody s newyorskými regulátormi.

Podľa amerických regulačných úradov prinajmenšom dvanásti obchodníci banky BNP Paribas v rokoch 2007 až 2013 manipulovali devízové trhy, pričom realizovali predstierané obchody s menami vrátane juhoafrického randu, maďarského forintu a tureckej líry.

 

Banka uviedla, že všetci jej zamestnanci, ktorí sa do takýchto manipulácii zapojili, boli buď prepustení, alebo z banky sami odišli alebo boli disciplinárne postihnutí.

(1 EUR = 1,1462 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona