BMW zvoláva v Číne na opravu vyše 143 tis. áut

NETKY.SK • 5 August 2013, 13:17 • 2 min
BMW zvoláva v Číne na opravu vyše 143 tis. áut

ŠANGHAJ - Nemecký výrobca luxusných automobilov BMW zvoláva v Číne na opravu 143 215 vozidiel. Dôvodom sú problémy s elektrickým posilňovačom riadenia.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v pondelok čínsky úrad pre ochranu práv spotrebiteľa. Problémy sa týkajú časti vozidiel BMW typu 5 vyrobených medzi rokmi 2009 až 2012. Oznámenie prichádza týždeň po tom, čo úrady v Číne pre obavy z negatívnych dopadov na životné prostredie zamietli nemeckej automobilke žiadosť o rozšírenie jednej z jej tamojších tovární.

Výrobcovia luxusných zahraničných značiek sa podľa agentúry Reuters stali v Číne terčom kritiky zo strany štátnych médií pre údajne príliš vysoké ceny ich áut. Tlačová agentúra Xinhua minulý týždeň uviedla, že zahraniční výrobcovia, ktorí dosahujú predajom importovaných áut enormné zisky, by mali čeliť vyšetrovaniu protimonopolných úradov. Divízia luxusných automobilov koncernu Volkswagen Audi na to zareagovala vyhlásením, že jej ceny v Číne sú po zohľadnení daňového zaťaženia a iných faktorov porovnateľné s inými trhmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies