BMW zrejme zaznamená piaty rekordný rok po sebe

NETKY.SK • 1 December 2015, 13:15 • 2 min
BMW zrejme zaznamená piaty rekordný rok po sebe

MNÍCHOV - Nemecká automobilka BMW je na najlepšej ceste k tomu, aby zaznamenala piaty rekordný rok po sebe. Naďalej zostávajú piliermi jej športovo-úžitkové vozidlá (SUV) a dieselové motory. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Vlna športovo-úžitkových vozidiel sa ešte neskončila, ich podiel rastie po celom svete," uviedol šéf automobilky Harald Krüger v rozhovore pre nemecký denník Handelsblatt. "Prečo by sme z toho nemali profitovať? Z podnikateľského pohľadu by nebolo správne, ak by sme tento trend ignorovali."

 

Emisný škandál Volkswagenu zatiaľ nemal negatívny vplyv na dopyt po dieselových autách BMW. Bez dieselu sú nesplniteľné ciele Európskej únie (EÚ) v oblasti spotreby a emisií stanovené do roku 2020 a na nasledujúce obdobie, varoval Krüger.

 

Vzhľadom na čoraz vyššie zákonné požiadavky na dieselové motory "však v budúcnosti dosiahneme bod," od ktorého začnú byť neekonomické. "Potom začne hrať hlavnú úlohu elektromobilita," myslí si šéf BMW. "Dlhodobé perspektívy sú elektromobilita a zosieťovanie."

 

Pre presadenie e-áut však je potrebná štátna podpora, príspevky na nákup takýchto vozidiel, daňové úľavy a pomoc pri výstavbe infraštruktúry. Podľa Krügera môže nemecký automobilový priemysel byť globálnou jednotkou len v prípade, ak domáci trh bude lídrom v oblasti elektromobility.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies