BMW zaznamenal v novembri rekordný počet predaných vozidiel

NETKY.SK • 10 December 2015, 11:27 • 2 min
BMW zaznamenal v novembri rekordný počet predaných vozidiel

MNÍCHOV - Výrobca automobilov BMW predal v novembri takmer o 5 % áut viac než v rovnakom období minulého roka. Člen predstavenstva Ian Robertson tento úspech prisúdil "rozšírenej ponuke, ktorá sa postará o ďalšie pozitívne impulzy pre odbyt". Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Dopyt po vozidlách BMW mierne vzrástol na americkom kontinente a v Ázii, v Európe stúpol výrazne. Automobilka globálne predala približne 197.500 vozidiel značiek BMW a Mini, čím dosiahla nový novembrový rekord. Od januára sa predaj vyšplhal na viac ako 2 milióny vozidiel, čo predstavuje takmer rovnaký počet ako za celý minulý rok.

 

Predaj rastie v tomto roku stabilným tempom, predovšetkým vďaka novým modelom, napríklad, elektromobilu i3, z ktorého sa predalo zhruba 21.000 kusov. Konkurenčný koncern Daimler zaznamenal v novembri medziročný nárast predaja približne o 9 % na 172.000 áut značiek Mercedes a Smart.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies