BMW zaznamenal v 1. polroku rekordný predaj

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 13:51 • 2 min
BMW zaznamenal v 1. polroku rekordný predaj

MNÍCHOV - Nemecká automobilka BMW hlási za jún aj za 1. polrok rekordný predaj. Globálny odbyt popredného výrobcu luxusných áut v prvých šiestich mesiacoch roka prekročil hranicu 1 milión vozidiel, prvýkrát v histórii firmy. Vďačí za to najmä silnému dopytu v Ázii. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Presnejšie, predaj áut značky BMW v 1. polroku vzrástol o 6,9 % na 1,02 milióna kusov. "Prvýkrát sme predali v 1. polroku viac ako milión áut, a to podčiarkuje našu silu na trhu prémiových značiek," uviedol šéf predaja Ian Robertson.

 

Veľmi dobré boli aj júnové výsledky automobilky - jej odbyt stúpol medziročne o 4,8 % na 193.342 áut. Koncern, ktorý okrem áut rovnomennej značky vyrába aj modely Rolls Royce a Mini, očakáva, že jeho predaj bude ďalej rásť a do konca roka by mohol prekročiť hranicu 2 miliónov vozidiel.

 

Z údajov koncernu ďalej vyplýva, že odbyt vozidiel značky BMW sa v júni zvýšil o 7,3 % a za celý 1. polrok vzrástol o 10,2 % na 886.347 kusov. Z toho odbyt modelov BMW v Ázii vzrástol o 18,3 %, pričom v samotnej Číne vyskočil o 23,1 %. V USA sa v sledovanom období predalo o 5,1 % viac vozidiel BMW a v Európe predaj firmy vzrástol o 2,1 %.

 

Aj dopyt po luxusných vozidlách Rolls-Royce v 1. polroku výrazne stúpol, medziročne o 33 %, z toho najviac v Európe, a to o 60 %, zatiaľ čo v ázijsko-tichomorskom regióne sa zvýšil o 40 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies