BMW zastavuje výrobu v Číne a v Južnej Afrike pre nedostatok súčiastok

NETKY.SK • 29 Máj 2017, 11:11 • 2 min
BMW zastavuje výrobu v Číne a v Južnej Afrike pre nedostatok súčiastok

MNÍCHOV - Nemecká automobilka BMW dnes oznámila, že zastavuje produkciu vo svojich závodoch v Číne a v Južnej Afrike. Dôvodom je nedostatok súčiastok.

slovakia

left justify in out

Nemecký časopis Focus cez víkend informoval, že automobilka musela už v piatok 26. mája zastaviť výrobu vo svojom domácom závode v Lipsku pre problémy so zásobovaním komponentmi od nešpecifikovaného subdodávateľa z Talianska, ktorý nie je schopný dodať požadované množstvo súčiastok.

 

Hovorca firmy Michael Rebstock dnes oznámil, že aj čínsky a juhoafrický závod zastavujú výrobné linky, zatiaľ na jeden deň, ale v lipskom závode potrvá čiastočná odstávka dlhšie.

 

Ziskovosť BMW pritom už v 1. kvartáli klesla pre výpredaje starších modelov, ktoré automobilka ponúkla za nižšie ceny, aby sa ich rýchlejšie zbavila. BMW napriek tomu v prvých troch mesiacoch roka zvýšil svoj odbyt len o 5,2 %, čo je slabší rast ako v prípade konkurenčného Mercedesu, ktorý v rovnakom období zvýšil svoj predaj o 16 %.

 

Pravdepodobné finančné dôsledky aktuálnej odstávky vo výrobe označil Rebstock za "zvládnuteľné, ale zatiaľ nevyčíslené". Dodal, že vedenie firmy vytvorilo pracovnú skupinu, ktorá hľadá riešenie problému.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona