BMW zastavilo v USA predaj niektorých modelov pre problémy s airbagmi

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 17:39 • 2 min
BMW zastavilo v USA predaj niektorých modelov pre problémy s airbagmi

LONDÝN - BMW pozastavilo v USA predaj niektorých modelov radu 7 pre problémy s airbagmi. Modely 740Li, 750Li a 750Lxi od 1. júla 2015 do 11. decembra 2015 môžu mať chybný riadiaci modul, v dôsledku čoho nedôjde pri kolízii k nafúknutiu airbagu. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov, ktoré automobilka zaslala Národnému úradu pre bezpečnosť premávky na diaľniciach (NHTSA), BMW neeviduje žiadne prípady nehôd alebo zranení súvisiacich s touto chybou. Oprava chybného modulu, ktorý dodáva Continental, potrvá niekoľko hodín.

 

BMW zároveň vyhlásilo zvolávaciu akciu na 6110 vozidiel v USA. Automobilka zatiaľ neuviedla, či sa zvolávacia akcia a pozastavenie predaja dotkne aj trhov mimo USA. Rovnako nie je jasné, ako dlho sa vozidlá nebudú predávať. Podľa BMW majiteľov dotknutých vozidiel bude v máji písomne informovať o zvolávacej akcii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies