BMW za tento rok zvýšilo predaj svojich áut

NETKY.SK • 13 December 2018, 14:01 • 2 min
BMW za tento rok zvýšilo predaj svojich áut

MNÍCHOV - Nemecká automobilka BMW Group zaznamenala rast predaja ako za minulý mesiac tak aj za ostatný zvyšok tohto roka. Podarilo sa jej to aj napriek nestabilnej situácii na automobilovom trhu.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť oznámila, že v novembri predala vo svete cez 220 000 vozidiel, čo v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka znamená nárast o 0,8 %. Od začiatku roka sa predaj zvýšil medziročne o 1,3 % na takmer 2 milióny vozidiel.

 

img

 

BMW zároveň upozornila, že november bol najlepším mesiacom v histórii, čo sa týka predaja elektrických vozidiel. Spoločnosť ich celosvetovo predala takmer 15 000. Oproti minulému roku to predstavuje nárast o štvrtinu.

Počet vozidiel sa medziročne zvýšil takmer o 40 %. To znamená, že firma je na dobrej ceste splniť svoj cieľ predaja elektrických vozidiel za celý rok 2018, ktorý si stanovila na úrovni 140 000 áut.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies