BMW vyvíja pretekársky invalidný vozík pre amerických paralympionikov

NETKY.SK • 7 August 2015, 08:48 • 2 min
BMW vyvíja pretekársky invalidný vozík pre amerických paralympionikov

BRATISLAVA - BMW of North America, oficiálny partner Amerického olympijského výboru pre mobilitu (USOC), oznámilo svoje plány vyvinúť nový pretekársky invalidný vozík pre americký tím paralympionikov na závodných tratiach a v teréne pre Olympijské hry v Riu de Janeiro v roku 2016.

slovakia

left justify in out

Toto najnovšie úsilie predstavuje už štvrtý projekt prenosu automobilovej technológie, ktorý spoločnosť BMW spustila v rámci šesťročného partnerstva s tímom USA, ako aj podporu dlhodobej globálnej angažovanosti v športoch zameraných na výkonnosť.
 
Podobne ako pri vývoji predchádzajúcich technologických projektov pre tím USA, BMW aj teraz zabezpečilo účasť špičkových dizajnérov spoločnosti Designworks na spolupráci s americkým tímom paralympionikov na závodných tratiach a v teréne a pri identifikácii a riešení potenciálnych zlepšení výbavy tímu – konkrétne pretekárskeho invalidného vozíka. Hoci sú výrazné zlepšenia invalidného vozíka ešte len na samom začiatku, budú zahŕňať kompletné prepracovanie podvozku, využitie aerodynamických vlastností s podpisom BMW, zdokonalené pripútanie športovca, trvanlivosť vďaka uhlíkovým vláknam, ako aj rôzne vylepšenia riadenia a brzdenia.
 
„V našom partnerstve s tímom USA sme sa zaviazali podporovať výkonnosť športovcov prostredníctvom iniciatív zameraných na prenos technológie, ktoré pomáhajú riešiť potreby ich tréningu a zariadení“, povedal Trudy Hardy, viceprezident BMW of North America. „Táto iniciatíva je výnimočná nielen preto, že predstavuje jedinečnú dizajnérsku výzvu, ale pomáha aj pri riešení väčšej výzvy z hľadiska mobility paralympijských športovcov.“
 
Po takmer ročnom vývoji plánujeme dodať invalidný vozík americkým elitným paralympijským pretekárom na závodných tratiach a v teréne začiatkom roka 2016. BMW bude aj v nadchádzajúcich mesiacoch úzko spolupracovať so športovcami a koučmi pri zavádzaní ďalších zdokonalení a zlepšení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies