BMW v marci prvýkrát v tomto roku pri predaji v USA predbehol Mercedes

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 11:52 • 2 min
BMW v marci prvýkrát v tomto roku pri predaji v USA predbehol Mercedes

MNÍCHOV - Nemecký výrobca luxusných áut BMW v marci prvýkrát v tomto roku predal na trhu v USA viac áut ako jeho rival Mercedes-Benz z koncernu Daimler.

slovakia

left justify in out

Prispel k tomu najmä dopyt po športovo-úžitkových modeloch X3 a X5. Konkrétne, predaj X3 v marci stúpol o 43 % a X5 o 35 %.

BMW celkovo predal v marci v USA 31.015 vozidiel, o 1900 viac ako Mercedes. Ale za prvé tri mesiace tohto roka značka BMW na americkom trhu zaostala v predaji za Mercedesom zhruba o 7500 vozidiel.

 

Už vlani musela pritom automobilka BMW prenechať prvenstvo v predaji luxusných áut Mercedesu a prvýkrát po niekoľkých rokoch obsadila druhú priečku. Generálny riaditeľ Harald Krüger plánuje zareagovať na tento výsledok uvedením až 40 nových alebo zmodernizovaných modelov na trh v priebehu dvoch rokov. To bude najväčšia "obmena" v histórii BMW.

 

Automobilka BMW pritom vyrába väčšinou sedany, takže je na americkom trhu v nevýhode, keďže tamojší klienti uprednostňujú najmä SUV autá. BMW má síce v ponuke aj SUV modely, ale podľa analytikov nepatria k jej "najsilnejším" kúskom.

 

Mercedes predal za tri mesiace do konca marca v USA celkovo 79.141 vozidiel a BMW 71.682 áut. Obe firmy sa sústredili na predaj väčších áut s vyššou maržou, aby získali financie na investície do vývoja autonómnych elektromobilov. Mercedes minulý týždeň uviedol, že urýchľuje vývoj elektromobilov a v roku 2022 by chcel uviesť na trh 10 nových modelov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies