BMW: Trh s autami v západnej Európe ožije najskôr v polovici budúceho roka

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 11:46 • 2 min
BMW: Trh s autami v západnej Európe ožije najskôr v polovici budúceho roka

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecká automobilka BMW predpovedá, že trh s autami v západnej Európe sa začne zotavovať najskôr až v druhej polovici budúceho roka. Uviedla to agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie generálneho riaditeľa BMW Norberta Reithofera, ktoré poskytol novinám Börsen-Zeitung.

slovakia

left justify in out

"Situácia na západoeurópskom trhu je stále zložitá," citujú noviny Reithofera vo svojom dnešnom vydaní. Generálny riaditeľ nemeckej automobilky sa preto domnieva, že minimálne do polovice budúceho roka sa situácia na automobilovom trhu v Európe veľmi nezlepší. Ale možno už v druhej polovici roka sa predaj áut v regióne mierne zvýši.

Na ilustráciu, tržby BMW v 1. kvartáli 2013 klesli medziročne o 4,1 % na 17,6 miliardy eur. Automobilka v máji vo svojej najnovšej prognóze uviedla, že v roku 2014 očakáva oživenie predaja.

Európsky trh s autami zápasí už takmer dva roky s poklesom odbytu. Dôvodom je dlhová a hospodárska kríza. Nemecko pritom ešte minulý rok pomerne dobre odolávalo dôsledkom krízy, ale v tomto roku sa už predaj áut v krajine znížil. Najhoršia situácia je pritom na juhu kontinentu - v Taliansku, Španielsku a tiež vo Francúzsku. Iba v Británii dopyt po autách stabilne rastie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies