BMW splnilo v roku 2012 svoj cieľ, predalo 1,8 milióna áut

NETKY.SK • 27 December 2012, 13:01 • 2 min
BMW splnilo v roku 2012 svoj cieľ, predalo 1,8 milióna áut

BMW splnilo v roku 2012 svoj cieľ, predalo 1,8 milióna áut - Svet Nemecká automobilka BMW splnila ciele, ktoré si dala pre tento rok, informovala agentúra DPA. Jedným z našich cieľov bolo zvýšenie odbytu v roku 2012 a tým stanovenie nového rekordu v oblas

slovakia

left justify in out

img

Nemecká automobilka BMW splnila ciele, ktoré si dala pre tento rok, informovala agentúra DPA.
      "Jedným z našich cieľov bolo zvýšenie odbytu v roku 2012 a tým stanovenie nového rekordu v oblasti predaja. S 1,8 milióna predanými autami sa nám to podarilo. Potiaľ sme splnili, čo sme si predsavzali," uviedol finančný riaditeľ BMW Friedrich Eichiner v rozhovore pre nemecký denník Die Welt.
      Na budúci rok chce BMW pokračovať vo zvyšovaní predaja. Eichiner však upozornil na zhoršujúcu sa situáciu v európskej ekonomike. "V Európe neuvidíme v roku 2013 žiaden rast trhu. V najlepšom prípade stagnáciu. Avšak aj tu máme dobrú východiskovú pozíciu." Dodal, že BMW chystá uvedenie nových modelov na trh.
      BMW sa spolieha predovšetkým na veľké exportné trhy. "Naopak trh v USA ponúka šance na ďalšie zotavenie. Trh tam celkovo môže vzrásť o 5 %, prémiový segment dokonca ešte viac," myslí si Eichiner. Automobilka si navyše vybojovala pevnú pozíciu na mnohých stredne veľkých trhoch, ako sú Austrália, Rusko, Južná Kórea a Turecko. "A tieto trhy pokračujú v raste."
      BMW je optimistické aj pokiaľ ide o vývoj na čínskom trhu, ktorý je pre automobilku druhým najväčším. "Aj v Číne počítame v roku 2013 s rastom." Eichiner dodal, že situácia v roku 2013 bude komplikovaná v Európe, pričom mimo Európy budú existovať rastové šance.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies