BMW sa darí, ale značku VW trápi slabý dopyt

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 11:50 • 2 min
BMW sa darí, ale značku VW trápi slabý dopyt

FRANKFURT - Predaje nemeckej automobilky BMW vo februári v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka posilnili o 7,9 %. Výrobca áut v druhom mesiaci predal takmer 164 tis. automobilov značky BMW, Mini a Rolls-Royce.

slovakia

left justify in out

Najpredávanejšia značka bola BMW, ktorej predaj vzrástol o 9,1 % na vyše 143 tis. automobilov. "Zostávame optimistickí, že v priebehu roka budeme naďalej dosahovať stabilný rast tržieb," oznámil člen správnej rady BMW AG zodpovedný za predaj a marketing Ian Robertson.


Konkurenčnej automobilke Volkswagen sa darilo menej. Celkový predaj značky VW sa vo februári zmenšil o 4,7 % na 394 tis. predaných áut. Dôvodom poklesu je slabší dopyt v USA, v Južnej Amerike a v ázijsko-tichomorskom regióne. Dopyt na najväčšom čínskom trhu oslabil o 3 %, zatiaľ čo predaje v USA sa pre emisný škandál automobilky prepadli o 13,2 %. V Európe však predaje posilnili, a to o 3,7 %.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies