BMW postaví v Maďarsku nový závod za 1 miliardu eur

NETKY.SK • 31 Júl 2018, 12:18 • 2 min
BMW postaví v Maďarsku nový závod za 1 miliardu eur

MNÍCHOV - BMW postaví v Maďarsku nový závod za 1 miliardu eur. Stáť bude pri Debrecíne a zamestná vyše 1000 ľudí. Ročne by sa tam malo vyrobiť až 15.000 vozidiel so spaľovacím, hybridným a elektromotorom, uviedol v utorok nemecký koncern v Mníchove.

slovakia

left justify in out

S výstavbou by sa malo začať približne o 1 rok. Kedy sa závod dostane do prevádzky a ktoré modely bude vyrábať, je ešte otvorené, uviedol hovorca BMW. "Rozhodnutie postaviť nový závod podčiarkuje globálnu rastovú perspektívu BMW Group," uviedol šéf koncernu Harald Krüger. "Po vysokých investíciách v Číne, Mexiku a USA teraz posilňujeme v Európe, a tým aj globálnu rovnováhu našej výroby rozdelenej medzi Áziu, Ameriku a Európu."

 

V Nemecku BMW investuje len v tomto roku vyše 1 miliardu eur do modernizácie závodov a príprav na elektromobilitu. Konkurenčné Audi vyrába v Maďarsku motory aj vozidlá. BMW uviedlo ako dôvod svojho rozhodnutia pre Debrecín jeho dobrú infraštruktúru, blízkosť k dodávateľskému reťazcu a kvalifikovanú pracovnú silu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona