BMW pokračuje v rekordnom kurze a v 1. kvartáli zvýšil tržby o 15 %

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 10:00 • 2 min
BMW pokračuje v rekordnom kurze a v 1. kvartáli zvýšil tržby o 15 %

MNÍCHOV - Nemecká automobilka BMW ťaží z vysokého dopytu vo všetkých dôležitých regiónoch a pokračuje v rekordnom kurze. Informovali o tom agentúry DPA a AP.

slovakia

left justify in out

V 1. kvartáli vykázal medziročné zvýšenie tržieb o 15 % na 20,92 miliardy eur a zisku pred zdanením a úrokmi o 20 % na 2,52 miliardy eur. Vzhľadom na kolísanie cien surovín bol vzostup čistého zisku oveľa nižší. Pod čiarou napokon bilancia za 1. kvartál skončila s čistým ziskom 1,52 miliardy eur, čo je o 4 % viac než v rovnakom období minulého roka.

 

Predaj tejto prémiovej značky vzrástol na všetkých dôležitých trhoch, najviac sa jej darilo v Británii s nárastom o 15 % a v USA so zvýšením o 13 %. V Európe predalo BMW medziročne o 10 % viac áut, keďže zotavenie trhu pomaly pokračuje.

 

Modelmi s najvyššou ziskovou maržou sú SUV radu X a veľké crossovery, ktoré sa tešia rastúcej obľube najmä v USA. Napríklad, predaj modelu X5, ktorý sa vyrába v Spartanburgu v Južnej Karolíne, sa medziročne zvýšil až o 30 %.

 

Predseda predstavenstva Norbert Reithofer, ktorému sa čoskoro skončí funkčné obdobie, potvrdil prognózu na tento rok. Bez uvedenia konkrétnych čísiel očakáva, že predaj aj finančné výsledky dosiahnu nové rekordné hodnoty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies