BMW počíta v tomto roku s nárastom cien nových modelov

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 16:20 • 2 min
BMW počíta v tomto roku s nárastom cien nových modelov

MNÍCHOV - Automobilka BMW počíta po cenových vojnách na mnohých veľkých trhoch v tomto roku so zvýšením cien. Prostredie sa bude v roku 2017 pozitívne vyvíjať, predovšetkým v USA, uviedol finančný šéf nemeckého koncernu Nicolas Peter.

slovakia

left justify in out

Na vlaňajšie výsledky BMW mali negatívny vplyv cenové vojny na dvoch najväčších automobilových trhoch na svete, v Číne a USA. Ziskovosť automobilovej divízie klesla, k čomu tiež prispel aj nárast nákladov spojených s uvedením nových modelov na trh, a s investíciami do elektromobility a autonómneho riadenia.

 

BMW zaostalo za konkurenčným Mercedesom z pohľadu predaja svojej kmeňovej značky aj ziskovosti. Automobilka plánuje v rokoch 2017 a 2018 uviesť na trh 40 nových a modernizovaných modelov. Aj to je dôvodom pre optimizmus BMW, keďže zákazníci za nové modely platia viac.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies