BMW plánuje vytvoriť spoločný podnik s čínskou firmou!

NETKY.SK • 11 Október 2017, 13:01 • 2 min
BMW plánuje vytvoriť spoločný podnik s čínskou firmou!

ŠANGHAJ - Nemecký výrobca luxusných áut BMW chce vytvoriť spoločný podnik s čínskou firmou Great Wall Motor. Uviedol to zdroj oboznámený s touto záležitosťou, ktorý nechcel byť menovaný.

slovakia

left justify in out

Automobilka zvažuje možnosť otvorenia montážneho závodu na východe Číny, povedal generálny riaditeľ BMW Harald Krüger. Odmietol ale spresniť, aké typy vozidiel by sa tam mali vyrábať. Spoločný podnik BMW s Great Wall by bol už druhý v Číne, ktorá je najväčším automobilovým trhom na svete. 

 

Nemecký výrobca vlastní spoločnú firmu aj s Brilliance China Automotive Holdings. Zahraničné automobilky môžu totiž v Číne podnikať len s miestnymi partnermi. Aj preto tieto automobilky nedávno oznámili celú sériu investícií v Číne, a to najmä v oblasti elektromobilov. Tesla, Ford Motor, Daimler a General Motors sú medzi automobilkami, ktoré už oznámili plány na výrobu elektrických vozidiel v Číne.

 

Čína chce, aby elektrické a hybridné automobily tvorili aspoň 20 % predaja vozidiel do roku 2025 a plánuje uvoľniť predpisy o vytváraní spoločných firiem.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies