BMW obnovilo partnerstvo s Brilliance China Automotive Holdings

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 13:58 • 2 min
BMW obnovilo partnerstvo s Brilliance China Automotive Holdings

FRANKFURT - Nemecká automobilka BMW predĺžila partnerstvo s čínskou spoločnosťou Brilliance China Automotive Holdings v rámci spoločného podniku do roku 2028.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters. Podľa analytikov tento krok pomôže obidvom spoločnostiam ďalej pokračovať v expanzii na najväčšom automobilovom trhu. Spoločnosť BMW odmietla uviesť ďalšie podrobnosti. Firma Brilliance China Automotive Holdings situáciu nekomentovala.

 

Napriek miernemu spomaleniu hospodárskeho rastu Číny v minulom roku sa automobilový sektor v krajine zväčšil o 15,7 %, keď sa predalo 17,9 mil. osobných automobilov. BMW chce zvýšiť predaj svojich vozidiel v tomto roku na dva milióny vozidiel alebo viac. V roku 2013 spoločnosť predala 1,96 mil. vozidiel, 20 % z toho automobilka predala na čínskom trhu. Automobilka BMW rozširuje svoje pôsobenie v Číne, pretože sa snaží obmedziť svoju závislosť na európskom trhu, na ktorom v minulom roku predala 44 % vozidiel. 

 

V roku 2013 skupina BMW v Číne predala 390 713 vozidiel značiek Mini a BMW. Medziročne to znamená nárast o 19,7 %. Úsilie BMW na čínskom trhu nasleduje kroky spoločnosti Daimler, ktorá obnovila spoločný podnik s firmou BAIC Motor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies