BMW má za sebou rekordný marec aj celý 1. kvartál

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 11:35 • 2 min
BMW má za sebou rekordný marec aj celý 1. kvartál

MNÍCHOV - BMW má za sebou z hľadiska predaja rekordný marec, keď sa rast odbytu ešte zrýchlil. Napriek tomu však bol jeho predaj slabší než konkurenčného Mercedes.

slovakia

left justify in out

Predaj značky BMW v marci stúpol o 5 % na 212.093 vozidiel. Odbyt značky Mini, ktorá je tiež súčasťou koncernu, sa zvýšil dokonca o 8,7 % na 42.447 vozidiel. Šéf predaja Ian Robertson potvrdil cieľ BMW - aj v roku 2017 stanoviť nový rekordný predaj.

 

Motorom odbytu sú športovo-úžitkové vozidlá (SUV) a veľký sedmičkový rad. Dobrý štart mal aj nový model päťkového radu, ktorý je z hľadiska predaja a ziskovej marže najdôležitejším modelom koncernu.

 

Najprudšie rástol odbyt skupiny BMW aj v marci v Číne, kde predaj vyskočil o vyše 8 %. V Európe stúpol o dobrých 5 % a na britskom trhu, ktorý je pre BMW a Mini veľmi dôležitý, ešte o niečo viac. V USA sa predaj zvýšil o 3,5 %.

 

Predaj značky BMW v 1. kvartáli medziročne vzrástol o 5,2 % na 503.000 áut, čo bol z hľadiska odbytu najlepší prvý štvrťrok značky. Odbyt značky Mini stúpol o 6,1 %. Mercedes v prvých troch mesiacoch tohto roka predal po celom svete 561.000 vozidiel, čo bolo o 16 % viac než v rovnakom období vlani.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona