BMW má v Spojených štátoch znovu problémy s airbagmi

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 10:55 • 2 min
BMW má v Spojených štátoch znovu problémy s airbagmi

WASHINGTON - Nemecký automobilový koncern BMW musí v Spojených štátoch znovu zvolávať do autoservisov svoje vozidlá s nespoľahlivými airbagmi.

slovakia

left justify in out

DPA informuje, že do servisov by sa malo dostaviť na odstránenie možnej chyby s ich senzormi 91.800 áut modelov Mini Cooper a Cooper S. Vozidlá zišli z montážnych pásov v rokoch 2005 a 2006. Hovorca BMW dnes uviedol, že systém, ktorý nemusí pri haváriách spoľahlivo fungovať, sa montoval len do áut predávaných v USA a v Kanade.

Americký úrad pre bezpečnosť cestnej premávky NHTSA cez víkend vo vyhlásení informoval, že sa ochranný systém áut môže za určitých okolností deaktivovať, hoci ľudia sedia na sedadlách. Doteraz sa však nestala ani jedna nehoda, ktorá by mala vážne následky. Úrad poznamenal, že sporné súčiastky dodávala spoločnosť Johnson Control.

 

Najnovším prípadom séria nepríjemností BMW s kvalitou v Spojených štátoch pokračuje. Tento mesiac musela mníchovská automobilka zvolať do servisov 18.000 vozidiel. Mali problémy s benzínovými čerpadlami od firmy Bosch. Vlani koncern na celom svete kontroloval vyše jeden milión svojich vozidiel, ktorým nemuseli spoľahlivo fungovať airbagy od japonského dodávateľa Takata. A ešte predtým sa na takmer jednom milióne jeho produktov vyskytli nedostatky v činnosti motorov.

 

BMW čoraz viac unifikuje autosúčiastky. Ak sa vyskytne na niektorom type vážna chyba, potom sa musí opravovať na množstve modelov, na ktorých sa súčiastky alebo systémy namontovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies