BMW, Intel a Mobileye spolupracujú na vývoji autonómneho vozidla

NETKY.SK • 2 Júl 2016, 13:38 • 2 min
BMW, Intel a Mobileye spolupracujú na vývoji autonómneho vozidla

MNÍCHOV - BMW v spolupráci s výrobcom procesorov Intel a špecialistom na kamerovú techniku Mobileye chce do piatich rokov uviesť na trh autonómne vozidlo. Základom celej flotily autonómnych vozidiel, ktoré budú jazdiť aj v mestskej premávke, sa má stať elektromobil iNext. Podľa agentúry DPA sa sériová výroba má začať do roku 2021.

slovakia

left justify in out

Všetky tri spoločnosti chcú spolu vyvinúť technológiu pre automobil, ktorý umožní vodičovi venovať sa inej činnosti. Podľa šéfa Haralda Krügera je táto spolupráca po kúpe kartovej služby Here spolu s Audi a Mercedesom najväčším krokom, ktorý povedie k úplne automonómnej jazde. Šéf Intelu Brian Krzanich tvrdí, že bezpečná jazda si vyžaduje výkonné a spoľahlivé elektronické procesory.

 

Len niekoľko hodín pred týmto oznámením prišli z USA správy, že v autonómnom vozidle Tesla riadenom počítačom zahynul človek. Podľa údajov automobilky Tesla riadiaci systém nerozpoznal náves kamiónu, v dôsledku čoho došlo k tragickej kolízii.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies