BMW dostalo pokutu za nedostatočný dohľad pri inštalácii chybného softvéru

NETKY.SK • 25 Február 2019, 16:17 • 2 min
BMW dostalo pokutu za nedostatočný dohľad pri inštalácii chybného softvéru

MNÍCHOV- Mníchovská prokuratúra udelili pokutu 8,5 milióna eur výrobcovi luxusných vozidiel BMW za nedostatočný dohľad pri inštalácii chybného softvéru do dieselových motorov. V dôsledku toho 7965 áut tejto značky prekročilo emisné limity.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra v pondelok uznala automobilku BMW vinnou zo zanedbania povinností a nedbanlivosti. Ale zároveň uviedla, že nenašla žiadne dôkazy o tom, že výrobca áut z Mníchova sa úmyselne dopustil podvodu.

 

Nedostatočná kontrola kvality softvéru však zapríčinila, že došlo k rozdielnym výsledkom meraní emisií oxidov dusíka pri laboratórnych testoch a pri skutočnej jazde v reálnych podmienkach.

 

 

Automobilka BMW vo svojom vyhlásení uviedla, že akceptovala zistenia mníchovskej prokuratúry. A inštaláciu chybného softvéru označila za frustrujúcu a poľutovaniahodnú chybu. Preto akceptuje trest a nebude sa odvolávať.

 

Pokuta pre BMW je relatívne nízka, aspoň v porovnaní so sumou 27,4 miliardy eur, ktorú musel zaplatiť automobilový koncern Volkswagen, či už vo forme pokút, alebo za urovnanie sporov po obvinení so zámerneho manipulovania so softvérom, aby jeho automobily prešli emisnými testami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona